Ştiri Steaua Bucureşti
11-04-2009, 04:36 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Rupţi la mijloc
"Lippi" nu poate conta pe Onicaş şi Ochiroşii, accidentaţi, dar nici pe Pleşan, Grzelak şi Ovidiu Petre, care nu sunt în lotul pentru Europa League
Încă de la sosirea la Steaua, Mihai Stoichiţă a avut cel puţin o problemă: compunerea unui lot de 18. Fie din cauza accidentărilor, fie a eligibilităţii, antrenorul a fost descoperit aproape meci de meci. Nici înaintea jocului decisiv cu Fenerbahce, "Lippi" nu are o misiune mai uşoară. Cel mai descoperit compartiment înaintea duelului din Istanbul este mijlocul, acolo unde din diverse motive lipsesc patru fotbalişti. Două rezerve, ambele în piuneze Ultima veste proastă pentru tehnicianul Stelei a venit la antrenamentul de ieri. Mihai Onicaş s-a accidentat şi nu va mai putea face deplasarea în Turcia. În aceste condiţii, singurele alternative pentru linia mediană rămân Cristi Tănase şi Andrei Ionescu. Cei doi au revenit recent după problemele medicale pe care le-au avut şi, conform doctorilor, nu pot evolua mai mult de 30 de minute. Va juca defensiv În ciuda declaraţiilor curajoase, Stoichiţă a plănuit să apeleze la Istanbul la o tactică defensivă. Tehnicianul intenţionează ca, pe lângă cei patru fundaşi, să-l retragă foarte mult şi pe Bicfalvi, care va avea rolul de a aglomera zona din faţa careului propriu. În plus, "Lippi" a exersat la ultimele două antrenamente ieşirile rapide pe contraatac, fiind convins că aceasta va fi arma cu care va răpune apărarea înceată a turcilor. 3 goluri în 10 meciuri a primit Steaua de la revenirea lui Stoichiţă în Ghencea 8 mijlocaşi de meserie au roş-albaştrii în lotul trimis la UEFA http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-04-2009, 04:40 PM
|
|||
|
|||
500 de euro kilogramul în plus!
Jucătorii sunt cântăriţi regulat, iar supraponderalii sunt sancţionaţi ori retrogradaţi la echipa a doua.
Numirea lui Panduru în funcţia de manager sportiv a adus o serie de noi reguli în vestiarul Stelei. Cea mai nouă o reprezintă urcarea pe cântar regulat. La Steaua, performanţa se face cu sacrificii! După ce a implementat-o în trecut şi la Vaslui, pe vremea când era antrenor, "Pandi" a propus "regula cântarului" şi în vestiarul stelist. Colaborarea dintre Panduru și Stoichiță este subliniată și de acest fapt, cei doi dorind ca Steaua să revină cât mai curând la vremurile când erau supranumiți "viteziștii". "Jucătorii sunt puţin supăraţi, pentru că regulile sunt foarte stricte. Nu se mai acceptă jumătăţi de măsură, dacă vrei să joci la Steaua, trebuie să te conformezi", au dezvăluit surse din conducere. Această prevedere afectează doar fotbaliştii scunzi, care sunt mult mai predispuşi decât cei de peste 1,80 m. Fără Cola, chipsuri şi pizza Pentru a combate lupta cu greutatea, managerul sportiv le-a ţinut un discurs fotbaliştilor prin care le-a transmis că nu au voie fast food-uri: "Puteţi consuma doar apă plată, fără Cola sau alte băuturi. Fără alcool, fără mâncare grasă sau prăjită ori pizza! Cine e prins va plăti!". "Pandi" şi Stoichiţă au umblat şi la meniul zilnic al fotbaliştilor, iar la masă nu se acceptă carne de porc, puiul fiind nelipsit din gustările roş-albaştrilor. Bâtfoi, la Steaua II pentru trei kilograme în plus Venit la prima echipă în cantonamentul de la Braşov, tânărul fotbalist a fost trimis la formaţia secundă după doar câteva antrenamente. Motivul? A fost descoperit cu trei kilograme în plus faţă de limita normală. I s-a dat la dispoziţie o săptămână: "În şapte zile te vrem la greutatea normală, altfel vei rămâne la Steaua II. Nu se poate face performanţă aşa!", i-a transmis stafful tehnic. Atacantul li s-a plâns apropiaţilor că cele trei kilograme pe care le-a acumulat au fost din cauza accidentării, ce l-a ţinut pe bară două săptămâni. Îi scoate în oraş O dată pe săptămână, managerul şi Stoichiţă convoacă toţi fotbaliştii pentru a cina la restaurant. "Dacă nu găsim o locaţie potrivită, mergem la Petre Marin la restaurant. Oricum, e o idee bună, aşa ne cunoaştem mai bine, socializăm altfel!" Conducerea stelistă convoacă această adunare pentru o mai bună înţelegere între jucătorii tineri şi veterani. Jucători predispuşi să se îngraşe Eugen Baciu din cauza constituţiei mai robuste Ifeany Emeghara din cauza lipsei de pregătire Mihăiţă Pleşan din cauza constituţiei fizice Pantelis Kapetanos din cauza condiţiei fizice precare Eric Bicfalvi din cauza constituţiei fizice robuste Ghionea e OK Deşi luni a dat emoţii staffului Stelei, părăsind antrenamentul, lucrurile s-au lămurit ieri cu căpitanul Ghionea. "Sorin e bine. Este adevărat că luni a ieşit din antrenament, dar a fost mai bine că nu a forţat. S-a antrenat normal şi poate juca fără nicio problemă cu Fener", au punctat surse din cadrul clubului. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-04-2009, 04:42 PM
|
|||
|
|||
Goana după şase puncte
Roş-albaştrii au scăpat de meciurile cu granzii, în timp ce adversarii lor mai au de jucat între ei
Victoria Stelei la Timişoara contează enorm pentru roş-albaştri. Pe lângă faptul că steliştii au câştigat primul derby din acest sezon, cele trei puncte cucerite duminică seară îi îndreptăţesc mai mult ca oricând să spere la titlu. Şi asta în condiţiile în care steliştii au cel mai prost început de campionat raportat la meciurile disputate pe teren propriu, unde s-a înregistrat până acum o singură victorie. "Băieţi, dacă batem la Timişoara, ne aşezăm pe un culoar favorabil nouă în privinţa ocupării poziţiei întâi la finalul turului. Gândiţi-vă că noi am scăpat de toate derby-urile, în timp ce contracandidatele noastre se vor sfâşia între ele în etapele care au mai rămas de disputat până se ia pauza de iarnă", cam aşa a sunat discursul mobilizator al lui Stoichiţă, pentru jucătorii săi, înaintea meciului de la Timişoara. O analiză scurtă a programului imediat, incluzând aici următoarele două etape, o favorizează clar pe Steaua, care va juca cu Unirea Alba Iulia şi cu Astra, deci ar câştiga şase puncte dacă îşi va respecta statutul de favorită. Asta în timp ce alte rivale vor juca între ele, având şanse foarte mici de a realiza maximum de puncte din următoarele două etape. Următorul meci cu adevărat greu pentru stelişti va fi abia peste trei etape, când Steaua va juca la Vaslui împotriva echipei momentului, antrenată, culmea, de Lăcătuş, fostul tehnician al roş-albaştrilor. Motive pentru care steliştii speră la un parcurs bun 1. Programul lejer din următoarele două etape 2. Revenirea jucătorilor accidentaţi 3. Gigi Becali e preocupat cu campania electorală şi nu mai pune presiune pe echipă, intervenţiile sale la emisiunile TV lipsind în această perioadă 4. Inconstanţa celorlalte contracandidate la titlu http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-04-2009, 04:48 PM
|
|||
|
|||
"Motanul" nu poate!
Mihai Stoichiţă nu a scăpat încă de problemele legate de accidentările jucătorilor, cu care se confruntă încă de la venirea în Ghencea. Pentru meciul de mâine, cu Fenerbahce, nu se va putea baza pe Stancu (foto) şi Ochiroşii, ambii nerefăcuti.
În urmă cu trei săptămâni, "Motanul" părăsea antrenamentul după ce tânărul Filip îi provocase o entorsă la glezna stângă. De atunci, golgheterul Stelei din sezonul trecut a ratat cinci meciuri, dintre cele mai importante fiind cele cu Rapid şi Timişoara, în Liga I, cu Fenerbahce în Europa League, dar şi cu Bistriţa, în Cupa României. Deşi era aşteptat să revină tocmai înaintea duelului decisiv pentru calificarea în primăvara europeană de la Istanbul, Stancu nu va mai face deplasarea în Turcia. Staff-ul medical l-a informat pe Stoichiţă că atacantul nu este încă recuperat şi nu va putea fi folosit contra lui Fener, aceeaşi situaţie fiind valabilă şi în cazul lui Răzvan Ochiroşii, accidentat contra Gloriei Bistriţa. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-04-2009, 04:49 PM
|
|||
|
|||
"Mergem să batem!"
Cu Stoichiţă pe bancă, Steaua a ajuns în vârful Ligii I, asta şi cu aportul unor jucători renegaţi în trecut, gen Dayro Moreno si Mihăiţă Pleşan. Aflat înaintea meciului care va decide în mare proporţie viitorul european al Stelei, tehnicianul a vorbit ieri deschis despre ce va urma la Steaua.
"Nu am venit cu nimic nou, ce noutăţi? Am modificat puţin aşezarea şi am discutat cu jucătorii despre atitudine", a fost replica cu care antrenorul Stelei şi-a început dialogul, încercând să-şi motiveze echipa. "Le-am explicat că Steaua a fost mereu o echipă entuziastă, care nu a acceptat niciodată să fie dominată, să joace defensiv", a dezvăluit "Lippi" ce le-a transmis elevilor săi în aceste zile. Cum a procedat cu Dayro Stoichiţă a povestit şi despre resuscitarea lui Dayro, care a marcat două goluri în trei meciuri de Liga I. "Am discutat cu el şi i-am explicat ce trebuie să facă pentru a ieşi din pasa aia neagră. L-am făcut să înţeleagă că fotbalul nu a început şi nici nu s-a terminat la Steaua şi că, dacă joacă bine, are şanse să ajungă la o echipă mai bună", a dezvăluit tehnicianul. "Jucăm numai la victorie" La finalul interviului, a comentat şi şansele pe care Steaua la are la Istanbul. "Fenerbahce e o echipă foarte bună, dar în primul meci, dacă eram mai atenţi, nu pierdeam. Dacă am reuşit să echilibrăm jocul în a doua repriză de la Bucureşti, de ce să nu mergem acolo să batem? Steaua va juca la victorie mereu cât voi fi eu aici, indiferent de adversar", a spus optimist antrenorul. 4 victorii din zece partide are Mihai Stoichiţă în noul mandat pe banca Stelei http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-04-2009, 06:56 PM
|
|||
|
|||
Cristea, golgheterul cu două facultăţi
Atacantul dinamovist nu a neglijat niciodată şcoala. "Împuşca" numai note de zece în gimnaziu şi în liceu şi a ţinut morţiş să aibă studii superioare. Atacantul a făcut pasul spre fotbalul mare după o apariţie TV, pe când avea 16 ani. Discursul său l-a impresionat pe Sechelariu, care l-a impus în echipa Bacăului.
Dinamo Bucureşti şi-a găsit eroul! Deşi lotul "câinilor" e plin de vedete precum Niculae, Niculescu, Zicu şi N’Doye, în acest sezon, un alt jucător a furat "caimacul". Acesta este Andrei Cristea, un atacant care, până acum, a trăit în propria umbră, născută din nocturna meciului cu Valencia. Înainte să devină "Killer-ul spaniolilor", Andrei s-a remarcat pe băncile şcolii. După ce a fost un elev model în gimnaziu, dar şi în anii liceului, Cristea a făcut un pas surprinzător pentru un fotbalist profesionist: a dat şi la facultate! A absolvit deja Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bacău, iar acum este masterand la o facultate particulară, cu profilul management. Interviul care i-a schimbat drumul "În viaţă nu poţi face nimic fără un dram de noroc" e o teorie care se confirmă în cazul lui Cristea. Deşi a fost un băiat muncitor, poate că Andrei nu ar fi ajuns unde este acum fără un epsiod care i-a schimbat drumul în viaţă. Pe când avea doar 16 ani, Andrei, legitimat la juniorii de la FCM Bacău, a fost solicitat pentru declaraţii de televiziunea lui Dumitru Sechelariu. Adolescentul a răspuns la întrebări fluent, elevat, respectuos şi foarte natural. Norocul său a fost că Sechelariu, patron la FCM Bacău, a urmărit reportajul. Apoi, şi-a întrebat angajaţii din televiziune: "Cine este acest copil? Aţi aranjat răspunsurile cu el înainte să înregistraţi?". "E Andrei Cristea, de la juniori, iar toată discuţia a fost spontană", a venit răspunsul. Plăcut impresionat, Sechelariu l-a vizitat a doua zi pe Andrei şi i-a transmis: "Copile, din acest moment te antrenezi cu echipa mare!". Zis şi făcut. Ghiţă Popenaru l-au luat pe Cristea sub comanda sa, iar o nouă stea s-a născut. În 2001, la 17 ani, actualul dinamovist a debutat în Liga I, promovat de Ilie Dumitrescu. "Avem nevoie de o minune ca să batem Galatasaray!" Adevărul: Îţi mai aminteşti cum ai fost remarcat de Sechelariu în urma unui interviu? Andrei Cristea: Da, asta era prin 2000! Tocmai mă calificasem cu naţionala de juniori la Campionatul European. Atunci am şi ajuns la FCM Bacău. Ţin minte că în sezonul ăla Cursaru a fost golgheterul României la seniori, iar eu la tineret! Eram pe val atunci. Ce ţi-a spus Sechelariu? Mi-a dat într-o zi telefon, să mă felicite şi să-mi ureze baftă! Nu-mi venea să cred că mă sună! Era primarul Bacăului. Sincer, mi-a îngheţat telefonul în mână când l-am auzit. Îi datorez multe şi lui, dar şi domnilor Ilie Dumitrescu şi Ţiţi Dumitriu, care m-au luat la echipa mare! Dumitrescu te-a lăudat şi acum... Mă bucur! El era idolul meu în copilărie. La antrenament îmi zicea că semăn cu el. Însemna mult pentru mine că omul care mă lăuda a marcat contra Argentinei şi a jucat la Mondiale. Vine meciul cu Galata. E presiune mare pe umerii tăi? Ca la orice meci. Nu simt nimic deosebit faţă de jocurile cu Iaşi, CFR sau Braşov. Oricum, trebuie să facem o minune ca să batem Galatasaray! Inedit despre Andrei Cristea -Tatăl lui este electrician, iar mama, vânzătoare la un magazin de panificaţie. -Idolii săi sunt Florin Răducioiu, Weah şi Şevcenko. -S-a înţeles mai bine cu antrenorii italieni decât cu cei români. A dat randamentul maxim cu Zenga (la Steaua), cu Bergodi (la Iaşi) şi cu Bonetti (la Dinamo). -Nu şi-a uitat antrenorii şi conducătorii de la Bacău, pe care îi sună măcar o dată pe lună. -Cei mai buni prieteni ai săi sunt Scarlatache şi Dolha. -Când juca la Poli Iaşi a împrumutat clubul cu 400 de milioane de lei vechi. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-05-2009, 06:12 PM
|
|||
|
|||
Juan Carlos Toja: "Eu nu mă menajez!"
Columbianul Juan Carlos Toja nu e de acord cu patronul Gigi Becali, care a spus că nu îl interesează Europa League şi chiar i-a cerut antrenorului să-i menajeze pe unii dintre titulari.
Mijlocaşul Juan Toja (24 de ani) nu se teme de ceea ce va fi pe Sukru-Saracoglu şi dezvăluie tactica prin care roş-albaştrii pot produce un rezultat-supriză în faţa lui Fenerbahce, după eşecul din tur (0-1). - Juan, cît de greu va fi meciul după ce aţi pierdut în Ghencea? - Foarte, foarte greu! Fenerbahce e o echipă extraordinară, dar va trebui ca noi să ne facem treaba, să încercăm să jucăm aşa cum ştim mai bine şi să ne batem pentru orice duel. - Te temi la o presiune mare pe stadion? - Am văzut cum e să joci pe terenul lui Fenerbahce. Dar nu ne sperie nimic! Sîntem liniştiţi, vrem să muncim şi să ne îndeplinim obiectivul de a reuşi un rezultat pozitiv. "Să-i pasăm şi să-i presăm!" - Ce este mai important pentru tine, campionatul sau o calificare cît mai departe în Europa League? - Nu pot alege, pentru că le vreau pe amîndouă. Nimic nu este pierdut în Europa, iar în campionat sîntem acolo, sus. Mai avem multe meciuri... - Gigi Becali a spus că nu îl interesează decît campionatul. - Este doar părerea patronului, dar eu sînt profesionist şi mă interesează să cîştig orice meci. Nu cred că această declaraţie ne va afecta evoluţia de joi-seară. - Cum trebuie să jucaţi ca să speraţi la un rezultat mare? - Să avem o posesie cît mai mare, să pasăm mult şi rapid şi să presăm din primul minut pentru a nu-i lăsa pe turci să atace şi să îşi facă jocul. Trebuie să nu îi lăsăm să respire nici o clipă! http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-05-2009, 06:12 PM
|
|||
|
|||
Grzelak, încă un par spre despărţire
Rafal Grzelak (27 de ani) a fost protagonistul unei scene care l-a scos din sărite la plecarea spre Istanbul pe Mihai Stoichiţă, care decisese ca polonezul, chiar dacă nu se află pe lista UEFA, să facă deplasarea pentru a fi alături de echipă. Ajuns la aeroport, polonezului i-a fost cerut paşaportul, ca şi celorlalţi colegi.
"Nu îl am. Ce să fac cu el? Am buletinul, nu e suficient!?", a fost răspunsul lui Grzelak, care a crezut că Turcia e membră UE. El a fost lăsat în aeroport şi s-a întors să se pregătească de unul singur în Ghencea. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-05-2009, 06:14 PM
|
|||
|
|||
Stoichiţă: "De ce să nu o putem bate pe Fenerbahce? Am mare încredere în jucători"
Tehnicianul trupei din Ghencea este convins că Steaua se poate întoarce de la Istanbul cu toate cele trei puncte, chiar dacă elevii săi vor trebui să reziste şi în faţa suporterilor turci care vor crea o atmosferă apăsătoare.
"Fenerbahce este o echipa foarte buna. In primul meci, daca eram mai atenti, nu pierdeam. Le-am dat jucatorilor acest exemplu: daca in a doua repriza au reusit sa aiba mai multe ocazii decat ei, de ce n-ar putea sa faca acest lucru din nou? Am incredere in toti jucatorii, chiar daca Mihaita Plesan si Ovidiu Petre nu vor putea juca. De ce sa nu batem pe Fener? Un meci este deschis oricarui rezultat si oriunde mergem voi vrea sa castig! Va trebui sa luptam si impotriva unei atmosfera ostile din partea suporterilor turci", a spus Stoichita. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-05-2009, 06:14 PM
|
|||
|
|||
Jucătorii Stelei au mers în această dimineaţă într-un mall din Istanbul
Jucatorii Stelei s-au destins in aceasta dimineata, inaintea jocului de diseara cu Fenerbahce, mergand intr-un mall din orasul de pe malurile Bosforului, iar presa nu a avut acces, transmite corespondentul stelisti.ro in Istanbul.
Cativa suporteri i-au intampinat pe jucatorii Stelei la hotelul la care sunt cazati, solicitandu-le autografe si facand poze inaintea deplasarii in oras. La ora partidei, 22:05, vremea se anunta frumoasa. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
10 Musafir(i)
10 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut