Ştiri Steaua Bucureşti
11-09-2009, 07:27 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
"Eşti în pericol!"
Fostul impresar Ioan Becali l-a sfătuit pe tehnicianul Mihai Stoichiţă să mizeze pe tineri, dacă vrea să reziste în Ghencea
Giovanni Becali a tras un prim semnal de alarmă pentru Mihai Stoichiţă. Fostul impresar i-a sugerat tehnicianului de 55 de ani că ar fi bine să conteze şi pe tinerele speranţe ale roş-albaştrilor, dacă vrea să îşi păstreze postul. "Mihai este un băiat civilizat, umil şi foarte priceput. Numai aşa va rezista la Steaua. Dar eu am un sfat pentru el: să mizeze pe jucătorii tineri!" a fost prima reacţie a vărului patronului Stelei, la GSP TV. Avertismentul a continuat: "Nu spun să îi titularizeze meci de meci, dar nici să nu îi scoată din lot. Stoichiţă să aibă mare grijă! Vărul meu a investit în Academie, a facut un hotel şi le-a creat juniorilor toate condiţiile. Nu îi place să-i fie înlăturaţi tinerii în care îşi pune atîtea speranţe". Iacob, Rusu şi Bîtfoi, fotbalişti sub 21 de ani care erau în atenţia lui Bergodi, au rămas la echipa a doua, ieri jucînd la Ploieşti cu Petrolul, în liga secundă. Rusu a şi înscris. Ilie, criticat de Giovanni Giovanni Becali a criticat politica de transferuri a Stelei pe vremea cînd manager sportiv era Adrian Ilie. Fostul impresar a dat ca exemplu ratarea mijlocaşului stînga Jesus Datolo, pe atunci la Boca Juniors, produsă în decembrie 2007. "Aveam o hîrtie prin care îl puteam aduce pentru 1,5 milioane de dolari, dar mi s-a spus la acea vreme că nu era nevoie de el. Cred că Adrian Ilie era manager. Acum, Datolo a fost vîndut cu 7,8 milioane de euro la Napoli", a spus Becali. Habibou dă în vileag un blat al Stelei Fostul atacant din Ghencea Habib Habibou susţine că meciul Steaua - Gloria Buzău 5-0, din ultima etapă a sezonului 2007-2008, a fost trucat. "Acea partidă a fost aranjată. Întrebaţi-i pe Dică şi pe Rădoi. La oaspeţi erau mulţi jucători împrumutaţi de Steaua, care nu au jucat la potenţialul maxim", a zis Habibou la Prima TV. Şeful LPF, Dumitru Dragomir, a reacţionat: "Habibou e un tîmpit, nici nu ştie cum îl cheamă! De ce n-a spus atunci?". Roş-albaştrii aveau nevoie de o victorie, coroborată cu un rezultat negativ al lui CFR Cluj pentru a ieşi campioni. Ultimele noutăţi » Într-un sondaj de opinie pe stelisti.ro, 52% dintre participanţi au susţinut că preferă jocul echipei lui Stoichiţă celui din perioada lui Bergodi. Au votat 2.300 de persoane. » Ducu Ninu a jucat ieri pentru Steaua II, în remiza din deplasare cu Petrolul Ploieşti (1-1), în liga a doua. Fundaşul de 23 de ani a fost schimbat după 34 de minute, acuzînd probleme medicale. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-09-2009, 07:28 PM
|
|||
|
|||
Ionuţ Rada: "Le voi da peste nas multora"
Ionuţ Rada spune că a trecut prin momente foarte grele la începutul acestui campionat, dar Mihai Stoichiţă i-a redat încrederea de a juca
- Ionuţ, în primele 11 meciuri din acest sezon nu ai jucat nici un minut... - A fost o perioadă foarte grea, pentru că îmi doream foarte mult să joc. Cînd venea weekend-ul şi vedeam că nu sînt nici măcar pe banca de rezerve sufeream enorm. Este extraordinar de rău pentru un fotbalist să nu poată să joace. Mă pregăteam cinci zile, iar apoi, cînd se anunţa lotul, plecam acasă. A fost groaznic. - De 12 partide însă nu te-a mai scos nimeni din echipă... - Nu vă puteţi imagina cît am aşteptat această perioadă. Mulţi îşi pierduseră încrederea în mine. Anumite persoane au spus că nu am valoare să evoluez la Steaua, dar vreau să le demonstrez prin evoluţiile mele că nu s-au plătit degeaba acei bani pentru mine. Eu voi munci zi de zi la antrenamente pentru a arăta că Ionuţ Rada nu este un jucător terminat, aşa cum au spus mulţi. - Anul trecut ai plecat de la Steaua la Otopeni, echipă care era aproape retrogradată... - Am plecat la Otopeni, pentru că am vrut să joc. Nu am plecat pentru bani, ci doar pentru a evolua meci de meci. Dacă voiam doar să iau bani veneam la antrenamente şi apoi, la sfîrşitul săptămînii, mă mulţumeam să stau în tribună şi să privesc meciurile. Cei de la Otopeni m-au ajutat şi, chiar dacă echipa era aproape retrogradată, evoluînd meci de meci mi-am recăpătat încrederea în mine. "Cu Stoichiţă jucăm mai ofensiv" - Cum caracterizezi jocul Stelei din ultima vreme? - Cred că sîntem pe drumul cel bun, iar jocul este în creştere de la o etapă la alta. Eu zic că se va forma o nouă echipă a Stelei la fel de puternică precum era cea cu Rădoi, Dică sau Goian. Chiar dacă nu ne-am calificat în Cupă şi mai avem şanse mici în Europa League eu zic că jocul Stelei a fost unul destul de bun. - Mister Bergodi sau "Lippi" ? - Domnul Bergodi ne-a organizat în apărare, iar Mihai Stoichiţă ne-a dat acea libertate în atac. Cred că de cînd a venit domnul Stoichiţă s-a văzut o schimbare în jocul Stelei, şi anume că echipa joacă mult mai ofensiv. -Unde te simţi mai bine, în centrul apărării sau în lateral? - Postul meu de bază este cel de fundaş central, dar dacă antrenorul hotărăşte să evoluez în bandă nu este nici o problemă. Eu am încercat să dau ce aveam mai bun indiferent de postul pe care am evoluat. - Unde se va situa Steaua la finalul acestui sezon? - Pe primul loc. Îmi doresc foarte mult, mai ales că ar fi primul titlu de campion pentru mine. Va fi o luptă foarte strînsă pînă la finalul returului, pentru că sînt multe echipe bune în acest moment în Liga 1 care se bat la titlu. Steaua trebuie să fie campioană. 6,29 este media notelor gsp ale lui Ionuţ Rada, fundaşul aflîndu-se pe locul 5 după Zapata, Dayro, Petre Marin şi Surdu 630 de minute a evoluat Ionuţ Rada în acest campionat pentru Steaua, el mai bifînd 120 de minute în Cupa României şi 270 în Europa League http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-09-2009, 07:33 PM
|
|||
|
|||
Steaua şi-a umilit fanii veniţi la Istanbul!
Frustrarea suporterilor stelişti continuă să crească. Aflaţi în război cu șefii clubului, fanii interzişi în Ghencea şi nu numai au avut parte de un tratament batjocoritor la Istanbul, cu ocazia meciului retur cu Fenerbahce.
ProSport vă prezintă povestea unui suporter stelist, pe numele său Marian Nedelcu), fan înfocat al Stelei, care nu se află pe lista "huliganilor" interzişi pe Ghencea, fiind abonat la tribuna a doua. El a fost scos cu forţa de pe arena "Sukru Saracoglu" pentru simplul fapt că e român. Fanul a povestit că, împreună cu câţiva prieteni, 18 la număr, a decis să închirieze un autocar care să-i ducă la Istanbul. Ajunşi în Turcia, ei şi-au cumpărat bilete de la stadion, însă cu câteva ore înainte de începerea meciului au constatat că nu sunt lăsaţi să intre în sectorul în care aveau rezervate locurile. "Steaua a spus să nu intre niciun Român" "Nu-mi venea să cred! Mă gândeam că sunt un simplu român care a venit pe banii săi la Istanbul să vadă meciul. Fără a purta însemne cu echipa Steaua, am încercat să intru în sectorul unde aveam biletul. După ce am trecut de prima poartă, au început problemele. Nu mi s-a dat voie să intru pe stadion, turcii motivându-şi decizia prin faptul că nu ar fi valabil biletul ori că nu e însoţit de bonul de casă. Până la urmă, şeful dispozitivului de ordine al stadionului mi-a spus că, de fapt, biletul e în ordine, dar nu am acces pe stadion deoarece Steaua a trimis o scrisoare cu titlu de solicitare către clubul Fenerbahce în care se cerea ca niciun român să nu aibă acces pe stadion", şi-a început povestea fanul român. Acesta a fost sfătuit să meargă la casele de bilete pentru a i se înapoia banii pe tichet. Lucru care s-a şi întâmplat, de altfel. 1.000 de lei aruncaţi pentru Steaua "Între timp, văzusem cum o familie de români încerca şi ea să intre pe stadion, dar era refuzată. Erau şi ei sfătuiţi să meargă să-şi recupereze banii. Familia respectivă le spunea că nu au ce bani să primească, deoarece aveau invitaţii primite de la un oficial al clubului Steaua", şi-a amintit Marian Nedelcu. Fanul stelist a decis apoi să cumpere bilet în alt sector decât cel în care a fost interzis. A pătruns cu acest bilet în interiorul arenei, dar, după numai zece minute, a fost scos afară cu forţa de organizatori, după ce aceștia şi‑au dat seama că e român, fiind chiar legitimat în acest sens. Nu a mai contat că avea bilet valabil. Era doar un român. Şi românii fuseseră interzişi de Steaua, chiar şi la Istanbul. "Banii pe acest bilet nu i-am mai primit înapoi. În total, toată excursia m-a costat aproape 1.000 de lei, dar regretul meu e că nu am fost lăsat să văd meciul", şi-a încheiat povestea fanul stelist. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-09-2009, 07:34 PM
|
|||
|
|||
Interzis la Steaua II!
Telenovela nigerianului Emeghara este departe de a fi încheiată. Revenit de la Bologna de mai bine de o lună, fundaşul efectuează doar antrenamente. Conducerea ar fi vrut ca fotbalistul să evolueze o vreme la Steaua II, însă Stoichiţă nici n-a dorit să audă.
Şefii din Ghencea au purtat o discuţie cu antrenorul, în care i-au transmis ca fotbalistul să fie utilizat în câteva partide la echipa secundă. Stoichiţă s-a opus cu vehemenţă: "Emeghara nu are ce căuta la Steaua II, abia şi-a revenit! Mai bine să se antreneze sub comanda mea, am eu grijă de el, nu să joace prin Liga a II-a, unde terenurile sunt şi mai grele, iar accidentarea poate să recidiveze". Conducerea s-a conformat şi a respectat decizia tehnicianului. Frica de o nouă gafă i-au făcut pe conducători să nu protesteze la decizia lui "Lippi": "Dacă-l trimiteam la echipa secundă şi se întâmpla vreo nenorocire, ce făceam? Ce îi mai spuneam patronului? Ia foc imediat dacă păţeşte ceva. Mai bine să nu riscăm nimic!", au povestit surse din cadrul clubului. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-09-2009, 07:35 PM
|
|||
|
|||
L-a distrus pe Onicaş!
O altă gafă din şirul celor numeroase comise de Radu Paligora. Victimă: Mihai Onicaș.
Mijlocaşul s-a accidentat grav în timpul meciului din Cupa României cu Bistriţa, când a suferit o fisură a peroneului drept. Chiar dacă el s-a plâns de dureri mai multe zile, medicul l-a lăsat să se antreneze până în preziua plecării lotului la Istanbul. Tânărul, component al echipei naţionale de tineret, nu va putea juca deloc în acest an, revenirea sa fiind preconizată a se produce abia anul următor. "Gravitatea accidentării nu impune o intervenţie chirurgicală, dar, din păcate, necesită o perioadă de reabilitare medicală de minimum două luni", este explicaţia oferită pe site-ul oficial al clubului. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-09-2009, 07:37 PM
|
|||
|
|||
Reaccidentat
Problemele medicale cu care se confruntă Bogdan Stancu în ultima perioadă au generat un nou val de neîncredere din partea lui Stoichiţă în doctorul Radu Paligora. Medicul Stelei a greşit un nou diagnostic, fapt care s-a petrecut recent şi în cazurile lui Emeghara şi Ovidiu Petre.
Pe 13 octombrie, în săptămâna premergătoare meciului cu Poli Iaşi, "Motanul" era lovit de Filip, în timpul unui antrenament, la glezna stângă. Verdictul medicului: "Entorsă de gradul I. Stă maximum o săptămână". În realitate, accidentarea a fost mult mai gravă, motiv pentru care atacantul nu e în lotul pentru meciul din această seară cu Unirea Alba Iulia. Asta deși, Stoichiță spera în recuperarea lui. Stoichiţă s-a enervat Cum eficacitatea a fost principala problemă cu care s-a confruntat, absenţa prelungită a celui mai prolific atacant din acest sezon l-a scos din fire pe Mihai Stoichiţă. Antrenorul aflase şi că Stancu se plângea de dureri în timpul "miuţelor", fapt pentru care i-a cerut explicaţii lui Paligora. Acesta i-a replicat tehnicianului, spunându-i că Stancu mai are nevoie doar de câteva zile de pauză. Era în vederile lui Răzvan Lucescu Un motiv în plus pentru care Bogdan Stancu poate regreta această accidentare este ratarea echipei naționale. Se pare că Răzvan Lucescu îl inclusese în lotul lărgit al fotbaliştilor din Liga I pe care îi avea în atenţie la o eventuală acţiune a naţionalei. Cum accidentarea sa a fost mai lungă decât s-a preconizat, pentru meciul cu Polonia au fost convocaţi Daniel Niculae şi Gigel Bucur. 7 goluri în 16 partide a marcat Stancu în acest sezon pentru Steaua 7 meciuri, inclusiv cel cu Unirea Alba Iulia, va absenta atacantul din cauza loviturii la glezna stângă http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-09-2009, 09:36 PM
|
|||
|
|||
"În Ghencea se vine ca în occident, cu zece minute înainte de meci!"
Basarab Panduru, managerul Stelei, a vorbit despre meciul de astăzi cu Unirea Alba Iulia şi despre lipsa de spectatori cu o oră înainte de meci.
"Avem şansa ca în seara asta să revenim pe primul loc. Sîntem cam ca la meciul cu Bistriţa, venim după meciul cu Fenerbahce. Alba Iulia a făcut meciuri bune cu echipele puternice. Nu mi-e frică, trebuie să tratăm jocul cu seriozitate. În Ghencea se vine ca în occident, cu zece minute înainte de meci!", a spus Basarab Panduru la GSP TV. ...despre meciul cu Fenerbahce: "Nu cred că ar trebui să ne facem mari probleme pentru eşecul din Turcia, ne-a bătut o echipă mai bună. Totuşi, am jucat de la egal la egal cu ei. Avem şanse foarte mici, depindem de alţii, dar cred că am făcut şi lucruri bune în Turcia" http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-10-2009, 03:10 PM
|
|||
|
|||
Stoichiţă spune că Steaua a meritat victoria, chiar dacă a beneficiat de erori de arbitraj
Antrenorul Stelei, Mihai Stoichiţă, a declarat, luni, că formaţia sa a meritat victoria în meciul cu Unirea Alba Iulia şi a evitat să comenteze acuzaţiile ardelenilor, admiţând că este posibil să fi fost ofsaid la deschiderea scorului.
"A fost un joc bun, cu un ritm foarte ridicat şi un adversar care a exercitat o presiune continuă, deşi realizările tehnice nu au fost grozave. Îmi felicit jucătorii pentru determinare, atitudine şi pentru că au pus în practică tot ce le-am cerut, dar felicit şi Alba Iulia, un partener de întrecere agresiv şi foarte bine organizat. Am meritat victoria", a spus Stoichiţă, care a admis că este posibil să fi fost ofsaid la primul gol al Stelei. Tehnicianul a mărturisit că i-a explicat lui Kapetanos că îl va introduce doar în repriza secundă, pentru a-l odihni după meciul cu Fenerbahce, şi a lăudat prestaţia grecului din acest meci. "Kapetanos nu a fost omul meciului, el şi-a făcut doar meseria. A fost inspirat, omul potrivit la locul potrivit", a spus Stoichiţă, care l-a lăudat şi pe Tănase, dar şi pe cei trei fundaşi folosiţi în meciul cu Unirea, "a căror inteligenţă a fost primordială". Antrenorul s-a referit şi la situaţia medicală a lui Bogdan Stancu şi a explicat că, deşi e recuperat, acuză încă dureri, dar şi-a exprimat speranţa că îl va putea folosi în etapa următoare. Cât priveşte sistemul de joc 3-4-3, folosit în premieră, tehnicianul a explicat că a fost nevoit să-l folosească, din cauza indisponibilităţilor lui Rada şi Ghionea. "A fost cel mai bun sistem, pentru că acoperă cel mai bine terenul, dar te şi solicită foarte mult. Necesită foarte mult travaliu şi trebuie să ai jucători dispuşi la efort", a explicat tehnicianul. Stoichiţă, care după deschiderea scorului le-a făcut semn suporterilor din spatele său să tacă, a pus gestul pe seama nervilor acumulaţi în urma jignirilor primite: "La tribuna I erau câţiva care m-au înjurat în permanenţă. Să îşi vadă de treabă, pentru că noi ne-o facem pe a noastră. Mă dor aceste reacţii, dar sper să nu am căderi. Probabil ei au această agresivitate pentru mine din cauză că antrenorul care a fost înainte era mai iubit, dar eu nu am nevoie de iubire. Am nevoie de respect şi de rezultate". Steaua s-a impus, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, în faţa echipei Unirea Alba Iulia, în ultimul meci din etapa a 13-a, şi a urcat pe locul 2 în clasament, fiind la egalitate cu liderul CFR Cluj, dar cu un golaveraj inferior. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-10-2009, 03:12 PM
|
|||
|
|||
Zapata: "Suntem în fruntea clasamentului şi cred că echipa şi-a revenit"
Portarul Stelei, Robinson Zapata, a declarat, luni, că echipa sa şi-a revenit după pasa mai puţin fastă din ultima perioadă, iar acest lucru este dătător de speranţe pentru clasarea pe un loc fruntaş şi pentru calificarea în primavara europeană.
"Am avut răbdare până la faza golului şi Kapetanos a demonstrat că este golgheter de rasă. Nu ştiu dacă a fost ofsaid, dar noi suntem fericiţi pentru victorie. Suntem în fruntea clasamentului şi apar şi rezultatele. Din păcate, sunt din ce în ce mai puţini spectatori, dar în afară de a juca bine nu avem ce face. Cred că echipa şi-a revenit şi mai credem încă şi în calificarea în primăvara europeană", a declarat Robinson Zapata, luni, după meciul Steaua-Unirea Alba Iulia, scor 2-0. Steaua s-a impus, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, în faţa echipei Unirea Alba Iulia, în ultimul meci din etapa a 13-a, şi a urcat pe locul 2 în clasament, fiind la egalitate cu liderul CFR Cluj, dar cu un golaveraj inferior. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-10-2009, 03:14 PM
|
|||
|
|||
Szekely: "Sperăm să îi readucem pe suporteri la stadion"
Mijlocaşul Janos Szekely a recunoscut că Steaua şi-a propus înainte de meci să facă scor, pentru a avea golaverajul necesar urcării pe primul loc în Liga I.
"Am forţat marcarea golurilor, pentru a urca pe locul întâi. Nu am reuşit, însă este bine că am obţinut victoria. Nu cred că a fost ofsaid la primul gol, se pune prea mult accent pe astfel de faze. Sperăm să îi readucem pe suporteri la stadion. Nu dezarmăm, mai sunt şanse de calificare în primăvara europeană şi vom juca la victorie fiecare meci", a spus Szekely. Steaua s-a impus, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, în faţa echipei Unirea Alba Iulia, în ultimul meci din etapa a 13-a, şi a urcat pe locul 2 în clasament, fiind la egalitate cu liderul CFR Cluj, dar cu un golaveraj inferior. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
61 Musafir(i)
61 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut